Menu Sluiten

Wat is automotive lease?

Met ruim 25 jaar ervaring in de leasebranche kunt u bij Nice Finance rekenen op een gedegen advies over dit onderwerp.

Door het onafhankelijke karakter worden de  oplossingen voor uw  leasevraagstuk gezocht bij diverse geselecteerde leasemaatschappijen. Nice Finance levert maatwerk op een vlotte en kwalitatieve wijze.

Operational lease

Als je operational lease toepast,huur je eigenlijk een auto. Je betaalt een vast bedrag per maand
aan de leasemaatschappij. Economisch en juridisch gezien ligt daar ook het eigendom. Het is mogelijk om tijdens het leasen de overeenkomst op te zeggen. Hierbij is wel een (hoge) boete verschuldigd.

Bij Netto operationele lease zijn de aanvullende diensten die een leasemaatschappij normaal aanbiedt bij operationele lease niet inbegrepen bij de leaseovereenkomst. Het onderhoud,eventuele reparaties en schadeafhandeling dient dan door de leasenemer zelf verzorgd te worden. Netto operationele lease kan een oplossing zijn als de reden waarom je voor een lease auto kiest niet in het gebruiksgemak of budgettering, maar in het feit dat je de auto’s wilt financieren zonder deze auto’s op je bedrijfsbalans te krijgen.

Financial lease

Zoals het woord het zegt is financial lease een financiering.Het wordt echter leasing genoemd omdat bij bancaire financial lease het desbetreffende object (de auto) het onderpand vormt voor de financiering.
In de praktijk betekent dit dat de klant economisch eigenaar is van de auto.Omdat het een financiering betreft wordt het uiteraard ook gezien als vreemd vermogen binnen je onderneming en heeft het invloed op je solvabiliteit.Je liquiditeit blijft op peil doordat de investering uitbesteedt wordt.

Voor jonge startende ondernemers kan het echter interessant zijn vanwege mogelijke investeringsaftrek omdat de auto in economisch eigendom van de klant is en zodoende wordt gezien als investering.
Het risico op de restwaarde komt voor rekening van de bezitter.Bij sommige leasemaatschappijen kan je naast het uitbesteden van de investering ook gebruik maken van verzekeringsfaciliteiten,reparatie en het onderhouden van banden.